Píseň: Jméno writera

Interpret:
Naše Věc
Album:
Hořký menu
Jméno writera je mu víc než žena daný, opětovně vzaný, nic jinýho ho nezajímá než óch... jméno namalovaný způsobem stylovým podaným postupně zabrušuješ hrany, pochodem mírovým z druhé strany pudu strany, odpaňovat panny na barvy tóny moje mikrofóny vyjadřují, ale - moravská zátka otevře svý vrátka, vezme to zkrátka sebekriticky tak tak, z toye udělá fuck, z chlapa bude crew snad, snad... Pokus k dobrýmu tvaru rýmu, ke slovu takovýmu, městskou špínu, v chromu svýmu jménu, fenoménu.
Všude psalo na zdi domů, co to dalo, vzalo komu. Možná hra na krále města, možná, že sta lidí o tom sní, víš znovu. Crew nebo crew, postavíš se tomu, překročíš na skladě nebezpečnou zónu, v barevným tónu, něco zničíš v dobrým jménu, máš to v piči. Ty, ty či ty lidi křičí, zastavte tu scénu, tvář města City FenoMenu, xilohoLCA crew Westside, ORFuck, Y2Kduel, ODAtak, Fuel, Kénig, brněnský stěny stály a stojí za ty keny.
Ref:
Nikdy nikdy nezapomeň, co dáváš, prožíváš,
nikdy nikdy nezapomeň, s čím v hlavě vstáváš.
Dag dag chrom - mý stařec neudělá linku na beton, pak pak, song-g-na west-east pravá stopa ouch, provedená čára bombře, provedená dobře, Učiní tě králem bouře, soudcem v hospodě, chleba s octem. Učiníš se otcem na panelu s kvalitou i počtem, policií poctěn, však nemusím ti říkat vo čem to je, vo čem. Já prý MC teď ví, před lety graffiti poznamenaný, ale teď už já ne, tak ty pocem a já i my řeknem, co chcem! Barevný ulice snem, na hip-hopový pláži se sejdem a společně si o svých zážitcích řeknem, v limitovaný edici pro vostatní vytisknem. Rozšiřujem kulturu stejnojmenným řetězcem, hip-hopem.
Píšem tagy, keny, pojebaný změny, v zákoně na osm let schváleny, netrap se, smysl tu není, já s podmínkou v kapse, protloukám se, koukám všude kolem sebe, když plechovka v mé ruce, ve švihu prudce, tíhu srdce neomyju v lihu, ale třeba jméno do skla vryju, nebo panel namaluju, a pak radostí dostižen až na kosti pudu, v klidu usnu v rytmu voodoo, tajemnou tváří osudu - nudu ve stáří - nedaří se. Nemáš mamu ani tatu, prostatu v trapu, žádní bratři ani napůl ani na třičtvrtě roku strachu, životního toku, budu užívat, naplno vnímat, malovat, radost ze života mít a rýmovat, nesnít, o kapsách plných prachu, o bavoráku.
Ref:
Nikdy nikdy nezapomeň, co dáváš, prožíváš,
nikdy nikdy nezapomeň, s čím v hlavě vstáváš.
Je mi líto společnosti, kterou poctil odstín chromu, v morku kosti rytířské ctnosti nezabráníš, že si poničil přítomnosti, kusy domácností writers poctí, na Malátce postřílej je, osm let je vostrých... V tahu najdeš sílu v sebe snahu o kreativitu v městu davu, píšeme za Brno-město, na soutoku v prachu šedi domu, krásu nandeš v chromu.
Profilový obrázek - Hořký menu
Hořký menu (2003)

1. Intro

2. Jménem Rapublicky feat. Tafrob

3. Síla prožitku

4. Na férovku feat. Dj Nneser

5. Korály

6. Nedrsňáky

7. Posunutý hodnoty feat. Janek, Kolpa

8. Zahalena v barovým dýmu

9. Bez nadsázky

10. Fáze zrození

11. Tisícdvěstědeset feat. Illuzionists

12. Na cestě

13. Virtual soul waste feat. Pawlee

14. To co jsme není snem

15. Být a rým feat. El Mariz

16. Modrá's

17. Jméno writera